Communicatieplan

Heb je een mooi initiatief, idee of product ontwikkeld en wil je je doelgroep hiervan op de hoogte stellen? Ben je benieuwd welk imago jouw bedrijf heeft bij je doelgroep? Wil je een duidelijke propositie waar je je bedrijf mee in de markt kunt positioneren? Dan wordt het tijd voor een communicatieplan!

Eenvoudig en effectief

Ieder bedrijf, groot of klein, heeft baat bij een (marketing- en) communicatieplan. Het helpt je jouw bedrijf op de juiste manier te profileren bij je doelgroep. En ook als je een leuke promotie-actie hebt bedacht, helpt een communicatieplan bij de uitvoering van die actie. En zo’n plan hoeft helemaal niet zo ingewikkeld te zijn. Heb je een klein bedrijf, dan is een overzicht van richtlijnen over huisstijl en communicatiemiddelen vaak al voldoende. Is je bedrijf groter, dan wil je het plan misschien uitbreiden met een beschrijving van identiteit, doelgroep, boodschap, middelen en planning. Ik help je graag bij het ontwikkelen van een eenvoudig en effectief communicatieplan waar je, ook voor de langere termijn, je communicatiedoelstellingen mee bereikt!

Wat is je boodschap?

Het belangrijkste en vaak ook het lastigste onderdeel van een communicatieplan is de omschrijving van je boodschap. Wat heb je precies te vertellen? En waarom is dat voor jouw doelgroep zo belangrijk om te weten? What’s in it for them? Ik help je graag bij het helder verwoorden van deze (kern)boodschap.

Welke middelen?

Met welke (combinatie van) communicatiemiddelen bereik je je potentiële klanten het beste? Online middelen als digitale platformen, social media en affiliates zijn populair, maar passen die wel bij je doelgroep? Misschien moet je het wel bij traditionele middelen als abri’s, radio of print houden. Wat is het meest effectief? Ik zoek het voor je uit!

Kortom…

Ik schrijf een eenvoudig en effectief communicatieplan voor je, afgestemd op jouw bedrijf, jouw doelstellingen, jouw planning en jouw budget. Het blijft dus ook jouw verhaal, helder omschreven. In de toon die bij jou past. Altijd.

Terug naar boven
UA-63565563-1