Het geheim van een goede bedrijfsvideo

Animatie, infographic, webvideo, corporate video… geen bedrijf kan tegenwoordig zonder een goede bedrijfsfilm. Maar hoe zorg je er nou voor dat mensen ook echt naar je bedrijfsvideo willen (blijven) kijken? Kortom, wat is het geheim van een goede bedrijfsvideo? Ik help je een handje op weg.
bedrijfsfilm

Hou het kort

Hoe schattig ook, een slapende baby wordt na 10 seconden toch saai om naar te kijken. Dat geldt ook voor je bedrijfsfilm. Bedenk dat mensen weinig tijd hebben en jouw video ‘tussen de bedrijven door’ willen zien. Een minuut, anderhalf is meer dan genoeg om je boodschap te vertellen.

Onderscheidende boodschap

Stop ook niet teveel informatie in je bedrijfsvideo, maar wees onderscheidend. Wat maakt jouw bedrijf uniek? Wanneer mensen direct merken wat jou of  jouw bedrijf bijzonder maakt, zullen ze je beter onthouden.

Treffende teksten

Het succes van je bedrijfsvideo staat of valt met een goed verhaal. Laat je tekst daarom schrijven door een professional. Een voice-over tekst, waarnaar geluisterd moet worden, wordt anders geschreven dan een ‘lees-tekst’. Tekstschrijven is echt een vak, onderschat dat niet!

De juiste stem

Wil je dat jouw boodschap overtuigend overkomt en ook nog blijft hangen? Schakel dan een professionele voice-over in. Zo weet je zeker dat je (toekomstige) klant echt luistert naar wat je te zeggen hebt.

Passende muziek

Zorg voor de juiste achtergrondmuziek. Muziek die perfect aansluit bij de sfeer en stijl van jouw bedrijf maakt je bedrijfsvideo nog aantrekkelijker om naar te kijken. Hou wel goed in de gaten dat de muziek op de achtergrond blijft en de eventuele voice-over niet ‘overstemt’.

Professionele productie

Tot slot misschien wel de belangrijkste tip: laat je bedrijfsvideo produceren door een professioneel videoproductiebedrijf (Broerz is er zo één). Mooie beelden en animaties zorgen voor een positief effect op je kijker en houden zijn of haar aandacht beter vast. En jij kunt dan ook echt trots zijn op het resultaat!

Irma

Voice-over | Tekstschrijver | Communicatiespecialist | Moeder Ik hou van schrijven en spreken. Het liefst met veel overtuiging en passie. En omdat ik weet dat je er ver mee kunt komen, help ik graag anderen om hetzelfde te kunnen doen.

Terug naar boven
UA-63565563-1